Jdi na obsah Jdi na menu

Kvído 16. 6. 2011: Milované hračky

16. 6. 2011

Nemůžu vám bohužel říct, jaká hračka je nejoblíbenější. Mám totiž hned několi favoritů a často se mi nedaří rozhodnout se právě pro jednoho. Když jsem přišel do nového domova, všechno vonělo úplně jinak než v Mařenicích. Uprostřed pokoje ale ležely podivné věci připomínající vůni čertvě vyuzené slaniny. Byly to moje hračky. Později jsem zjistil, že mi panička schválně opatlává moje věci slaninou, abych si je prý dobře našel. Ale to se ví, že to někdy nefunguje a objevím v našem doupěti něco mnohem voňavějšího. Třeba obaly od smetany jsou super, ale panička to vidí strašně nerada a hned říká to nekonečné "fuj".

Musím se vám přiznat, že páníčci vybrali skvělé věci. Tak např. velmi oblíbená je žlutá věc se zeleným koncem, která má oči. Když se do ní zakousnu ožije a vypískne. Ještě víc píská, když jí čapnou páníčci. Nevím proč, ale panička tomu říká "banán". S "banánem" soutěží o nejlepší zvukovou hračku žirafa. Ale ta už bohužel nemá hlavu...

Pak je tu podle mě opice. Z nějakého mně neznámého důvodu říká panička opici žirafa. Ptal jsem se na to páníčka, ale ten je jako vždy nestranný. Nechce si rozhněvat ani mě ani paničku, takže tvrdí, že záleží na tom, zda má dlouhý krk nebo ocas - pak je to tedy žirafa nebo opice. Páníček je prostě doktor a jde na to vědecky.

Ovšem ničemu se nevyrovná tzv. "mizík". Říkám mu "mizík", protože, když ho dlouho lížu a nosím v tlamičce, najednou zmizí. "Mizík" je hrozně rychlá potvůrka, která se skoro nedá chytit do zubů. Je mrštná jako slizká ryba - hned je tady, hned je tam. Mám mizík fakt rád, hlavně teď, jak jsou ty vedra. Mizík je totiž nejen blesk, ale taky pěkně studenej. Zajímavý je, že když ho olízávám, vůbec nemám žízeň. Paníček si často mizík přihrává z tlapy na tlapu přímo mně před čumákem. Týhle hře říká "hokej" a mizík vždycky vytáhne z mrazáku.

A tady jsou: Milované hračky

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ajuška - Pozdrav od ségry

24. 6. 2011 9:07

Ahoj Kvído, ty máš ale super hračky! Měla jsem podobné, ale když mi pánečci zakázali kousat všechno ostatní, tak jsem se do hraček pustila pořádně a postupně mi byly zabavovány - prý není vhodné, abych jedla nějaké plasty a gumy či co. Tenisák pro psy vydržel jen asi pět minut usilovné práce, zato normální tenisák pořád drží! Gumovou pískací hračku jsem rozložila na atomy a můj oblíbený plyšový pískací pejsek je v jednom kuse na marodce a už vlastně ani nepíská. Ale mám teď novou hračku - bukovou tyčku - a ta zatím drží, ale já na ní zapracuju a bude i po ní. Kdy přijedeš na pořádnou rvačku? Rafnutí do ucha pro tebe i pro pánečky!